Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_314581} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Da jeg begynte å lære om å fotografere rennende vann (fosser, stryk etc) ble jeg advart mot å la vannet se ut som om det var rennende melk. I dag synes alle bilder av rennende vann her på foto.no å foretrekke melk i stedet for å prøve å få vannet til å se ut som vann.
Som et utgangspunkt ble jeg anbefalt å prøve å ta bildet med lukkertid 1/125 sek. og eventuelt korte inn på lukkertiden hvis vannet så for melkeaktig ut. Men samtidig måtte jeg passe på å ikke ''fryse'' vannet, ved å bruke for kort lukkertid.
Malen er øyet vårt og hvordan vi opplever bevegelse. Øyet vårt er i seg selv litt tregt her, slik at hurtig rennende vann blir hvitere. I tillegg vil skumdannelser også gjøre vannet hvitere. Men det vil en ''riktig'' valgt lukkertid klare å fange inn.
hilsen Gunnar
Kari B.
Takk for gode tips Gunnar, skal ta de med meg videre på veien!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Som et utgangspunkt ble jeg anbefalt å prøve å ta bildet med lukkertid 1/125 sek. og eventuelt korte inn på lukkertiden hvis vannet så for melkeaktig ut. Men samtidig måtte jeg passe på å ikke ''fryse'' vannet, ved å bruke for kort lukkertid.
Malen er øyet vårt og hvordan vi opplever bevegelse. Øyet vårt er i seg selv litt tregt her, slik at hurtig rennende vann blir hvitere. I tillegg vil skumdannelser også gjøre vannet hvitere. Men det vil en ''riktig'' valgt lukkertid klare å fange inn.
hilsen Gunnar