Fields of Gold
Tok dette i et flat og litt kjedelig lys. Har etterbehandlet i PS. Har jeg gått for langt? Legger også ut original bildet og er glad for alle kommentarene jeg kan få.
Bildet inngår i albumet Norwegian Landscapes -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-08-13 12:00:07
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-08-13 14:34:55
    Versjon #3
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D50
  • -
  • Brennvidde55mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger467
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_205042} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Inger Anne Maritsdotter V.
Nei, på min skjerm funker #1 heilt fin.

Flott landskapsbilde, velkomponert med bølgende kornåkrer og røde bygninger, trur kanskje himmelen kan tåle eit lite kutt på 1 cm, eg vil ikkje ha kutta i nedre del.
Fine metta og naturlege fargar.

Inger Anne

Dag H.
Synes at versjon 1 ble bra. Versjon 2 var litt blass noe du fikset med litt kontrast og fargemetning. Liker godt bilde og redigeringa som du har gjort er ikke overdrevet etter min smak.
Steinulf L.
Fin flateinndelig og klare fine farger. Pent landskapsbilde.
Ann T.
Takk for rask tilbakemeldinger alle sammen. Da vet jeg at jeg er i hvertfall på riktig spor :-)
Ser hva du mener med kutt i himmelen, Inger Anne. Det synes jeg også fungerte bedre. (V3) Takk for hjelpen.
Hilsen, Ann
Kurt S.
Synes ikke du gikk for langt med etterbehandlinga.
Fin flatefordeling med flotte og varme gulnyanser.
De røde bygningene og den blå himmelen skapte en veldig fin kontrast.
Gulfargen/nyansene i kornåkeren ble skikkelig fint.
Et vakkert bilde fra bygdenorge. Foretrekker V3.
Mvh Kurt

ingebjørg fyrileiv g.
Dette var et flott kulturlandskapsfotografi! Herlige linjer, sterke farger (ikke for sterk og jeg liker v#1 best). Svak tåke gjør også sitt. Meget flott, Ann.

hilsen ingebjørg
Ivar B.
Du har ikke gått for langt, men skapt et vakkert landskap. Bildet gir blandede følelser. På et vis litt melankolsk, fordi det vitner om en sommer på hell, men samtidig vakkert og stemningsfullt kulturlandskap. Jeg likte versjon 3 best. Mvh Ivar.
Ann T.
Hjertelig takk til Ingebjørg, Kurt, og Ivar for de siste hyggelige kommentarene.
Regards, Ann :-D
ingeborg w.
Fint psarbeid dette. Et godt motiv, skikkelig bondeidyll, med gyldne varme farger og passende med kontraster. Jeg synes du har vært flink da du tok bildet og jobbet med det i ettertid.
Fred S.
Et svært godt eksempel på hva PS kan gjøre for et bilde, i positiv retning. Norsk seinsommernatur på sitt beste, og igjen et bilde som bekrefter dette med at det er postkort-sesong på bildekritikken. Alt i alt riktig så pent , dette, og de gyldne kornåkrene er selv rosinen.

vh fred
Ann T.
Takk også til Ingeborg og Fred for de siste hyggelige kommentarene.

Fred; mener du at jeg ikke skulle har lagt dette bilde ut på bildekritikken?

Mvh. Ann
Bente K.
Et kulturlandskap der du har fanget høstens farger på en fremragende måte. De fine linjene i åkrene kommer fint frem og deler lanskapet opp i ulike fragmenter. Et godt bilde der du har fanget opp høstens særegenhet. V3 fungere best i mine øyne.
mvh Bente
Roger K.
Hei hei, Ann!
Neida du gikk ikke for langt her i din etterbehandling. Ikke helt enkelt med slike store fargenyanser med lyst og mørkt. Litt gjengrodd i bunn, men bare pirk fra meg. Synes du har fått frem gode friske farger her som jeg føler ikke er overdreven bruk av PS. Litt jobb må da kunne gjøres i mørkerommet når det er tilgjengelig. Vakkert stykke Norge du viser frem her.

Mvh RK
Kjell Sigurd S.
Vakkert og velkomponert landskapsbilde. Har forstått at kornbøndene ikke er så fornøyde med tidlig ''gulning'' av åkrene sine i år, men vakkert er det ihvertfall. Bra eksponert og en vellykket etterbehandling etter mitt skjønn.

Kjell S
Hege J.
Hei Ann!

FIne horisontale linjer og en lag-på-lageffekt preger bildet. Får en nasjonalromantisk følelse her. Gården er vakker og ligger flott til i skogbrynet. Moden kornåker tilfører bildet gyldne, delikate farger.
Jeg synes du har gjort en god jobb med etterbehandlingen her, og får et i utgangspunkt litt trist uttrykk til å framstå friskt og pent. Bra jobba. :-)

Mvh Hege
Linde G.
Hei der

Likte godt dette bildet, den gulfargen som spiller i flere nyanser skaper god stemning.
Vakkert rett og slett.

Hilsen
Linde Gilberg
Tone A.
Hei Ann
Flott arbeid i PS med å friska opp bildet der låvene er friske fargeklattar i dette flotte kulturlandskapet.
Forgrunnen er roleg med den flate og lyse kornåkeren som blir friska opp med den bølgande kornåkeren med sterkare bruntonar.
Trerekka er ein flott kontrast og dannar skillet mot midtgrunnen. Og her er det linjene i kornåkeren på høgresida som dreg blikket bakover mot fjøsa og den diagonale kornåkeren med småe innslag av grøne parti.
Skogen dannar ein fin bakgrunn der den ligg frodig bak ein lett dis.
Versjon 3 pga at her er det mest av kulturlandskapet som kjem fram med sine frodige kornåkrar som lyser opp mot alt det grøne. Flott dybde og ein får kjensla av eit kveldslys som gylnar opp åkrane på ettersommaren.
:) Tone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu